Vanliga frågor om träning och kosttillskott

Hej allihopa! 
Valt att nu fokusera min blogg för att dela lite träningsvideos för att hjälpa er med det jag känner fungerar bra för mig. Fått lite frågor om träning på Facebook och Instagram på sistone så tänkte dela med mig till er och hoppas det kan ge er något bra :) 
 
När jag letar bars - vad ska jag tänka på? 
Det är en djungel utav bars och tillskott där ute och många bars innehåller socker. Kolla på innehållsförteckningen och se till att antalet gram socker ska vara lågt, det ska inte finnas något TILLSATT socker, gärna sötat med stevia eller agave. Högt på protein, fettet gör inte så mycket om det är högt heller tycker jag, hellre lågt på kolhydrater. Ger mer mättnadskänsla och så länge kalorierna är från naturliga ingredienser så är det lättare för kroppen att bryta ner. Jag rekommenderar www.fcbsweden.se och deras produkter. Inte för att jag själv har lite sammarbete med dem, jag har samarbete med dem för att jag gillar deras produkter, men de är trots allt väldigt kvalitativa med lägst pris på marknaden, så tycker man inte ska behöva spendera 100 tals kronor på något du kan få för mindre. 
 
Hur behåller jag min motivation för träningen? 
SÄTT INTE så extrem hög press är mitt råd. Många kör alltid all in eller inget alls. Hitta något ni tycker är kul. Försök undvika sockret till en början, sen kanske gluten, sen kanske laktos. Ta det successivt. Hitta en livsstil och rutin, inte en snabb väg till viktminskning. Byt ut fredagsmyset mot proteinpudding choklad med grädde, eller ekologiskt torrostade nötter, proteinbars eller något som inte boostar på våra sockerberoenden. KLANKA inte ner på dig om du fuskar eller äter ute och äter dålig mat. Det gör vi alla ibland =) 
 
Vad är den bästa träningen för viktminskning, styrka eller kondition? 
Ja, tricky... Jag står inte för "viktminskning" only. Jag är mer för generellt hälsosam livsstil. Hitta något du tycker är kul. Om det så är ZUMBA eller golf, doesn't matter. All rörelse är bra rörelse. Om du ska bränna mest kalorier, städa upp din diet och kör cardio, men jag står inte själv för den teorin. Jag säger gör allt, testa allt, utmana kroppen konstant med nya träningsformer så får du en allround fysik samt tänk hälsosam mat, men inte extremt. Man får unna sig ibland, men kan äta mycket mat - så länge det är ren mat och inte massa socker. 

Hoppas ni fick ut något av detta. Har ni frågor, skriv i kommentars fältet :) / Puss och kram 
 
 
Amanda Bergqvist (facebook) @amandaforlife (instagram)